top of page

Üç Boyutlu Yazıcı Maceram


Merhaba ben Emin. Bugün size ilk 3D yazıcımı aldıktan sonra yaşadığım deneyimleri anlatmak istiyorum.


3D yazıcıyı; aklımdan geçen fikirleri ve projeleri üretmenin daha kolay olacağı için aldım. Ayrıca kendime özel parça üretmek ve figür üretmekte ana sebebim olmasa da 3D yazıcılara daha sıcak bakmamı sağladı. Sonrasında da ilk yazıcımı aldım.


Öncelikle Creality firmasının Ender 3 V2 model 3D yazıcısını kullanmaktayım. Bu yazıcıyı insanlar tarafında daha çok tercih edilmesinin getirdiği topluluktan ve Creality firmasının ürünlerinin arkasında durmasından kaynaklı olarak bu yazıcıyı tercih ettim.


İlk parçaları tamamen yazıcıyı anlamak ve test etmek için ürettim. İlk ürettiğim parça kalibrasyon küpü oldu. Kalibrasyon küpü basitçe yazıcınızın istediğiniz ölçülerde üretmesini sağlamak için bir küp. Küpü ölçüp daha sonra kıyaslıyorsunuz ve sonrasında da üreteceğiniz parçalara buna göre değişiklik yapıyorsunuz. Kalibrasyon küpünden sonra da ilk model diyebileceğim bir botu ürettim. Bu benim ilk modelim olduğu için bunu çok sevdiğim birine hediye ettim. Daha sonra hareketli parçalar ve kendi tasarladığım parçaları basmaya başladım. Şuan da ise yavaş yavaş yazıcıya ve ayarlarına alıştım ve kendi kendime projeler yapmaya başladım.


Şuanlık 3D yazıcı maceram böyle şimdi ise ürettiğim bazı kullanışlı parçalar,



1- Telefon tutucular



İlk prototip, yanlış hesaplamadan dolayı telefon girmedi.



İkinci prototip, hesaplamaları düzelttim bu sefer gayet güzel çalışıyor ancak tutarken ekran kapanıyor.



Üçüncü prototip; gayet sağlam, büyük telefon ve tabletleri rahatça tutuyor ancak telefon dik dururken şarj kablosu yüzünden çok rahat oturmuyor ayrıca telefonun yaslandığı yerin açısı yanlış.


Devamı Gelecek…




2- Kablo Sabitleyici



İlk prototip, çok geniş ve kablo tutan yeri sağlam değil.



İkinci prototip ve nihai sonuç, iki kablo tutabilen ve gayet sağlam kablo tutucu .




3- Kulaklık Tutucu




İlk prototip, ölçüleri yanlış ve eğildi.


Devamı Gelecek…



4- Filament için destek



İnternetten aldığım ve ürettiğim filamentlerin daha sağlıklı ekstrüdera girmesi için bir parça.



Benim 3D yazıcım ile olan maceram şuanlık böyle gidiyor. Umarım okurken zevk almışsınızdır. Yazım hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

bottom of page